Уряд знищить усі радянські акти

В Україні прийняли закон про дерадянізацію законодавства. 6 травня документ підписав президент 44-річний Володимир Зеленський. Розробили його ще у травні 2021-го.

 Ми мали безліч радянських актів, що формально були чинні, але нічого не регулювали. Лише засмічували вітчизняне законодавче поле та гальмували його адаптацію до законодавства Європейського Союзу, каже голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, 46 років. Відтепер цього не буде забуваємо про перемоги жовтневої соціалістичної революції, прагнення втілювати в життя ленінські ідеї побудови комуністичного суспільства, посилання на програми, розроблені комуністичною партією. Ми вичистили понад тисячу актів органів державної влади й управління Української Радянської Соціалістичної Респуб­ліки.

Кабінет міністрів повинен упродовж трьох місяців замінити всю радянську термінологію в нормативно-правових документах і напрацювати нові Трудовий кодекс, Житловий кодекс і Кодекс про адміністративні проступки.

 Цей закон важливий для уніфікації політичної підсвідомості українців, говорить політолог Віктор Небоженко, 69 років. Щоб громадяни жили без кордонів між сходом і заходом, півднем і північчю України. Важливим є й те, що це черговий розрив із радянським минулим і заклик до Заходу. Так ми говоримо, що почали активно рухатися у правильному напрямку.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”