Німеччина пояснила цинічну мету Росії, яка тоннами краде зерно в Україні

Країна-агресорка Російська Федерація, яка викрадає в Україні зерно і руйнує зерносхвища, навмисне використовує продовольство, як зброю проти світу.

Про це сказала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, повідомляє “Укрінформ”.

Російська агресія принесла невимовні страждання мільйонам українців, але завдає величезної шкоди також далеко за межами України.

Незасіяні українські поля і зруйновані зерносховища, розбомблені транспортні шляхи та заблоковані порти є причиною того, що світовий ринок не може бути забезпечений терміново необхідним зерном, сказала дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До гауляйтера Балицького в окупований Мелітополь приїхав російський віцепрем’єр

“Внаслідок російської війни ціни на пшеницю, кукурудзу та кулінарну олію різко зросли у всьому світі.

Президент Путін найсильніше б’є по найбідніших у світі. Він б’є по тих дітях, жінках і чоловіках, які вже страждають від посухи, кліматичної кризи та економічних наслідків пандемії Covid-19 і які потребують допомоги.

Росія не лише цинічно ставиться до кризи голоду на глобальному Півдні, вона використовує голод як зброю, щоб вимагати вірності”, – сказала Бербок.

Росіяни вивезли майже 400 тис. т зерна із Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей.

На Луганщині росіяни скинули бомби на елеваторний комплекс.

Украдена російськими окупантами в Запорізькій області сільськогосподарська техніка з’явилася на агрофірмі, пов’язаній із главою Чечні Рамзаном Кадировим.

Окупанти цілеспрямовано хочуть створити Голодомор в Україні.