ЗСУ звільнили село на Харківщині

Українські війська звільнили Дементіївку Дергачівського району Харківської області. Противник веде наступ у районі населеного пункту Тернова, бойові дії тривають.

У прикордонних районах Бєлгородської та Воронезької областей російські окупанти підтримують у готовності до застосування підрозділи зі складу 32-ї дивізії протиповітряної оборони 6-ї армії Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони Військово-космічних сил РФ, повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні.

На Харківському напрямку противник намагається утримувати зайняті рубежі й обстрілювати українські війська. Ворог намагався проводити контратаки для відновлення втрачених позицій.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних бойових дій не проводили. Обстрілювали об’єкти інфраструктури та житлові будинки в районах населених пунктів Новоандріївка, Кам’янське, Оріхів, Ольгівське і Полтавка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали бійців тероборони, які вибили ворога з Харківщини

На Південнобузькому напрямку росіяни обстріляли Лупареве, Посад-Покровське, Висунськ, Осокорівку та Нововоронцовку. Ворог обладнував позиції. Для коригування вогню артилерії використовував безпілотник “Орлан-10”.

17 травня під час контрнаступу ЗСУ в Харківській області прорвали лінію оборони російських окупантів. Загарбники втекли. Підрозділ зі складу 200-ї окремої мотострілецької бригади було практично знищено.