У Києві можливе задимлення

У Києві можливе задимлення у зв’язку із пожежами в області, зокрема в зоні відчуження.

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація.

Радіаційний стан перебуває в межах контрольних рівнів. Можливе переміщення задимлення у сторону Вишгорода і Києва як від пожеж у зоні відчуження, так і від пожеж біля Іванкова і Страхолісся за межами зони відчуження.

Гасіння ускладнене вітром, обмеженими технічними ресурсами через наслідки російської окупації – викраденням і знищенням великої кількості техніки і пального, а також загрозою вибухів мін.

Станом на 17:00 якість повітря на правому і лівому берегах столиці перебуває в межах норми. Перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не виявлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину України охоплять дощі та вітер: перелік областей

“Міська влада закликає киян у разі задимлення зачиняти вікна та за можливості не перебувати на відкритому повітрі. Окрім того, за наявності слід увімкнути системи кондиціонування та очищення повітря”, – звертаються.

За порадами фахівців, у разі задимлення необхідно робити вологе прибирання.

Корисно поставити ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря; збільшити споживання рідини до 2-3 л на день для дорослих.

Якщо з’явилася задишка і кашель, необхідно звернутися до лікаря.

18 травня у Чорнобильській зоні сталася найбільша від початку року пожежа. Загорілося в Опачицькому лісництві. Через пожежу можливе переміщення задимлення в бік Вишгорода і Києва.