Дим може сягати Києва й Вишгорода: у Чорнобильській зоні сталася пожежа

Сьогодні, 18 травня, в Чорнобильській зоні сталася найбільша від початку року пожежа. Загорілося в Опачицькому лісництві.

Через пожежу можливе переміщення задимлення в бік Вишгорода і Києва. Радіаційний фон у Чорнобильській зоні відчуження – в межах контрольних рівнів, зазначає Державне агентство України з управління зоною відчуження у Facebook.

Інформують, що у зв’язку із початком сухої, вітряної погоди, а також наявністю великої кількості мін та сигнальних ракет, залишених російськими окупантами, підвищився рівень пожежної небезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З’явилася загроза повного вимирання Азовського моря

“Зараз маємо найбільшу за поточний рік пожежу на понад 1500 га в районі КПП “Зелений мис” в Опачицькому лісництві. Гасіння ускладнене вітром, обмеженими технічними ресурсами у зв’язку з наслідками окупації – викраденням та знищенням великої кількості техніки й пального, а також загрозою вибухів мін”, – сказано в повідомленні.

Можливе переміщення задимлення в сторону Вишгорода та Києва як від пожеж у зоні відчуження, так і від наявних пожеж біля Іванкова та села Страхолісся за її межами.

У Київській області сталася пожежа біля села Страхолісся Вишгородського району неподалік Чорнобильської зони відчуження. Виникло загоряння лісової підстилки.