Автомобілі у нетверезих водіїв можуть конфісковувати на потреби ЗСУ, – законопроект

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону про внесення зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортним засобом в стані сп’яніння в умовах воєнного часу.

Закон передбачає конфіскацію автомобілів, власники яких були викриті у п’яному керуванні в період військового стану або надзвичайної ситуації, повідомляє НВ.

Ініціаторами законопроекту виступили нардепи від Слуги народу Георгій Мазурашу, Мар’яна Безугла та Олександр Федієнко. Документ був поданий 17 травня.

Згідно з законопроектом, управління транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння в умовах правового режиму військового чи надзвичайного стану зможе спричинити конфіскацію для подальшої передачі його на потреби ЗСУ, МВС або Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Окрім того, у Верховній раді був зареєстрований законопроект про першочергове виконання військово-транспортного обов’язку чиновниками високого рангу. Автівки, які держслужбовці залишили біля вокзалів, аеропортів, доріг тощо, втікаючи за кордон від війни, пропонують відправляти на потреби Збройних сил України.