Волонтери збирають дитячі малюнки на підтримку ЗСУ – 500 робіт перетворять в NFT

Укрпошта, благодійний фонд “Ціль” і волонтерський рух #ЯДякуюЗСУ запускають спільний проєкт, в якому кожен українець будь-якого віку може надіслати малюнок або лист із вдячністю до українських захисників.

500 робіт перетворять в NFT, передає Gazeta.ua.

Діти можуть сказати “дякую” воїнам, намалювавши малюнок. Захисники та захисниці з великою ніжністю ставляться до листів та малюнків, які українські діти передають через волонтерів на фронт. Організатори планують зібрати 500 тис. робіт, які піднімають моральний дух та дають сили.

500 робіт, які перетворять в NFT, оберуть рандомно представники фонду “Ціль”. Кошти з продажу відправлять на реалізацію проєкту Дитячий садочок майбутнього. Також співак Артем Пивоваров пообіцяв подарувати дитині, малюнок якої продадуть за найвищою ціною, Apple IPad Air з Apple Pencil для малювання.

NFT – це невзаємозамінні токени, які є особливим типом криптовалюти. Його активи існують у власних криптосистемах. Ними можуть бути предмети цифрового мистецтва, ігри, музика тощо. Придбавши NFT, людина отримує сертифікат власності на об’єкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнна вишиванка та “гостинці” для ворогів: Гамлет Зіньківський показав новий стріт-арт у Харкові

“Після передачі дитячих малюнків на фронт їхні NFT-копії ми виставимо на продаж у форматі аукціону на криптографічній біржі Binance. Отримані від продажу кошти підуть на реалізацію проєкту Дитячого садочка майбутнього на Чернігівщині, що має бути побудований відповідно до найкращих світових практик із дотриманням вимог енергоефективності”, – поділився планами Юліан Побурко, президент БФ “Ціль”.

Також для проєкту створили зворушливий відеоролик. У ньому знялися військові 24-ї механізованої бригади, співробітники львівської ДСНС та лікар госпіталю.

Малюнки або листи можна передати у будь-якому відділенні Укрпошти. Всі роботи від дорослих і дітей будуть передані військовослужбовцям у гарячі точки, а також медикам і рятувальникам, представникам тероборони та комунальних служб по всій країні.

Британський рок-гурт Pink Floyd випустив благодійний мерч на підтримку України. Присвячена Україні колекція Hey, Hey, Rise Up, пов’язана з піснею, яку музиканти записали з Андрієм Хливнюком. Гроші, отримані від продажу колекції, музиканти передадуть на підтримку України.