Нідерланди планують доставити в Україну більше зброї та техніки

Нідерланди мають намір доправити в Україну більше озброєння та іншої техніки.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter за результатами зустрічі з міністром оборони Нідерландів Кайсою Оллонґрен 18 травня.

“Вдячний Нідерландам за лідерство у зміцненні обороноздатності України, а також реабілітації поранених українських бійців”, – написав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди пообіцяли підтримати ембарго на російську нафту

Голова української дипломатії зараз перебуває в Гаазі. Там проводить зустрічі з членами уряду та парламенту Нідерландів для координації кроків із посилення обороноздатності України, розширення санкцій проти Росії та зміцнення Європейського Союзу.

Під час візиту Кулеба також приділить окрему увагу просуванню позовів України проти РФ у міжнародних судових інстанціях для притягнення країни-агресорки до відповідальності за її злочини проти українського народу.

Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив пакет допомоги Україні в розмірі $40 млрд. Це рішення підтримали більшістю голосів під час процедурного голосування 16 травня. Очікується, що Сенат вже сьогодні, 18 травня, остаточно ухвалить закон. І, якщо не внесуть змін, його підпише президент США Джо Байден.