Чекали хлопчика: під Києвом від рук окупантів помер ненароджений первісток

4 березня під час евакуації з окупованої Бучі на Київщині українська сім’я потрапила під ворожий обстріл.

Чоловік загинув на місці, а вагітна Ганна Поклонська втратила дитину, розповів радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв’ю Дмитрові Гордону.

“Ганна зі своїм чоловіком Антоном виїжджали з оточеної ворогом Бучі. Їхню машину розстріляв російський бронетранспортер. Чоловік Ганни загинув на її очах. Ганну поранило уламками, і один з уламків убив ще не народжену дитину. Вона була на п’ятому місяці вагітності. У неї мав бути перший хлопчик”, – сказав Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20-річний телефоніст: викрили другого російського ґвалтівника на Київщині

Після обстрілу вдова 21 день провела в реанімації, де її врятували українські хірурги. Зараз вона заново вчиться ходити, додав Геращенко.

За його словами, він познайомився з Полонською приблизно тиждень тому. Запропонував їй розповісти свою історію західним журналістам.

“Я хочу сказати таке: коли ми називаємо статистику, що загинуло там 455 людей у Бучі, понад 1400 тіл знайдено у Київській області – це статистика. Вона трагічна сама собою. Але коли люди бачитимуть конкретну історію конкретних людей, тоді в Європі буде ще більше бажання допомагати нам”, – пояснив Геращенко.

Це не перша історія вбивства ще ненародженої дитини в Україні внаслідок російської агресії. Одна з вагітних, яка постраждала під час обстрілу пологового будинку в Маріуполі на Донеччині, померла разом зі своїм малюком.

У Київській області вже виявили й оглянули 1239 убитих російськими окупантами мирних жителів. З них 412 – закатовані й убиті жителі Бучі.

Правоохоронці встановили першого підозрюваного в звірствах у Бучі – командира підрозділу нацгвардії РФ Сергія Колоцея.

На ранок 17 травня офіційна кількість жертв-дітей через війну війни в Україні становить 229. 423 поранені. Ці цифри не є остаточними.