Верещук повідомила, коли обміняють важкопоранених бійців Азовсталі

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що гуманітарна операція з Азовсталі в Маріуполі триває.

В інтересах збереження життів вчора, 16 травня, було евакуйовано 52 важкопоранених наших військовослужбовців. Про це вона написала в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Захисники Маріуполя виконали наказ” – командир “Азова”

За її словами, після стабілізації їхнього стану, українська сторона обміняє їх на російських військовополонених.

“Працюємо над подальшими етапами гуманітарної операції. Дасть Бог, все буде добре”, – написала Верещук.

Зараз інформації про кількість військових, які залишилися на Азовсталі, немає.

Маріуполь перебуває в блокаді з 1 березня. Захисники українського міста стримують атаки окупантів на завод у катастрофічних умовах. Там вже загинули сотні військових. Поранених – майже 600 осіб. Ці цифри збільшуються щодня, говорив заступник командира полку “Азов” капітан Святослав Паламар.

Загалом на Азовсталі перебувало понад 1 тис. українських військових. Вони залишалися в підземних тунелях. Й готові були здатися третій стороні й залишатися в тій країні до завершення війни. Однак окупанти на такий варіант не погоджувалися. Азовсталь щодня обстрілювали з кораблів, танків, гармат.

Російські окупанти не припиняли спроб зайти або заблокувати вихід із бункерів на Азовсталі. Збільшували щільність обстрілів.

16 травня з Азовсталі до лікарні в Новоазовську на тимчасово окупованій території ДНР евакуйовано 53 важкопоранених військових.

Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку. Їх обміняють на полонених російських солдатів.