Росіяни розмістили на острові Зміїному нові комплекси протиповітряної оборони

На острові Зміїному російські окупанти розмістили комплекси протиповітряної оборони “Панцир” і “Тор-М2”. Їх можуть використати для контролю північно-західної частини Чорного моря.

Українські сили мають інформацію про дії на острові, повідомив представник головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону.

Острів Зміїний стратегічно важливий. Невипадково з перших днів вторгнення росіяни захопили його й почали встановлювати своє обладнання для контролю.

Скібіцький припускає, що в майбутньому загарбники можуть розмістити там ракетні комплекси, які дозволятимуть обстрілювати територію України та інших держав.

“Панцир” і “Тор-М2” можуть прикривати територію від повітряних і ракетних атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові нарощують сили на острові Зміїний – у чому причина

7 травня біля острова Зміїний знищили десантний катер “Серна” та зенітно-ракетний комплекс “Тор” ворога. 26 квітня там знищили зенітно-ракетний комплекс “Стріла-10”. Пізніше розбили три російські ЗРК й серверну з телекомунікаційним обладнанням. Біля острова вже потопили кілька десантно-штурмових катерів типу “Раптор”.

Україна продовжить боротися за острів Зміїний. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. Острів має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів, оскільки дозволяє контролювати надводну та певною мірою повітряну обстановку на півдні України.