Кириленко назвав найгарячіші точки Донеччини

На Донеччині під ворожим вогнем перебувають громади по всій лінії фронту.

Найактивніші обстріли відбуваються на Авдіївському напрямку, заявив у п’ятницю керівник Донецької військової адміністрації Павло Кириленко.

“Другий день поспіль росіяни завдають удару по Авдіївському коксохімічному заводу. Один працівник поранений, пошкоджено частину обладнання. Місто знеструмлене. У Торецьку вчора також було поранено одну людину, пошкоджено п’ять будинків. У Світлодарську пошкоджень зазнали два будинки, їхні мешканці вже були евакуйовані”, – йдеться в повідомленні.

На Очеретинському та Авдіївському напрямках росіяни спробували прорвати оборону українських захисників. Обидві спроби відбили Збройні сили України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перетворює Донеччину на руїни: нові фото воєнних злочинів

“Найболючішою точкою лишається Маріуполь, де сталеві хлопці й дівчата ціною титанічних надзусиль тримають оборону Азовсталі під постійними ударами авіації, ракет, корабельних гармат, танків та артилерії. Українська держава звертається до всього світу, до міжнародних організацій із закликом врятувати життя наших воїнів. Віримо, що будемо почуті”, – пише Кириленко.

Російські окупанти 31 раз відкривали вогонь у бік житлових масивів Луганщини протягом 12 травня. Росіяни штурмують Гірську та Попаснянську громади і продовжують зосередження основних зусиль на встановленні повного контролю над Рубіжним. Транспортного сполучення між Сіверськодонецьком та Рубіжним більше немає. Вороги зруйнували міст, який першим на Луганщині відбудували українці після вигнання окупантів 2014 року.