“Як низько ще впаде Москва?” – Подоляк про спроби РФ продати намародерене зерно

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк прокоментував намагання Російської Федерації продати крадене в України зерно Сирії та Лівану.

Відповідний допис оприлюднив у Twitter 13 травня.

“Була “партія шахраїв і злодіїв”, стала країна варварів і мародерів. Спочатку – викрадені лізингові літаки, потім – унітази та спідня білизна. Тепер крадіжка українського зерна для продажу до Сирії та Лівану. Як низько ще впаде Москва? Крастимуть медалі українських ветеранів?” – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Класична лицемірна Росія” – Подоляк про позицію РФ щодо євроінтеграції України

Окупанти викрали щонайменше 400500 тис. т зерна в Україні на понад $100 млн, повідомило Міністерство закордонних справ України.

Відомство вже попередило інші країни-споживачів про це. Зауважило, що партії зерна, які продає РФ, можуть частково або повністю містити намародерене російськими окупантами.

Росія краде українське зерно на тимчасово захоплених територіях півночі та вивозить із території України.

Судно окупантів “Матрос Позиніч” із зерном помітили в сирійському порту Латакії. З окупованого Севастополя “Матрос Позиніч” пройшов протокою Босфор і доплив до єгипетського порту Олександрія, про що свідчать супутникові знімки.

На корабель завантажили майже 30 тис. т української пшениці. Єгипет попередили, що зерно вкрали. Відправка була відхилена.