“Гроші валяються просто на подвір’ї” – як швидко заробити

Через війну майже 5 млн українців лишилися без роботи, а, отже, без постійного заробітку. Більшість із цих людей змушені були переїхати в інші регіони через обстріли та бомбардування. Погодьтеся, лишитися в чужому місті без речей, грошей та розуміння майбутнього не найкраща ситуація. Практично кожен шукає хоча б якісь можливості заробити на життя, але знайти роботу в переповнених містах завдання не з легких.

50-річний Владислав із Київщини змушений був з родиною тікати з окупації з пустими руками. Однак знайшов варіант додаткового заробітку почав продавати сміття.

“Наш будинок пошкодило снарядом. Знайомі того ж дня повідомили, що є можливість евакуюватися на авто. З собою мали мінімум речей, документи, трохи грошей. Оселилися в хаті померлих родичів. На перший час їжу та одяг брали у волонтерів. Але розуміли, що маємо обживатися на новому місці, адже повертатися нікуди. Треба були гроші хоча б на постіль, посуд, подушки та ковдри. Роботи не мав, а держдопомогу ще не виплачували. Тоді й помітив, що на нашому подвір’ї насправді валяється купа грошей. На щастя, старі люди не мали звичку викидати непотрібні речі. Ми здали на макулатуру понад 15 кілограмів старих газет, книжок, журналів, обгорткового паперу. Вирішили здати металобрухт Київ. Він сімейний бюджет поповнив найбільше. В гаражі були автомобільні запчастини, дроти, посуд з алюмінію та нержавіючої сталі, підкови, плуги, сантехніка. Лише за металеві ванну та умивальник нам заплатили 600 гривень. Але увесь брухт я гарно зачистив, де можна здер фарбу, ржу, бруд, ізоляцію на дротах. Тому оцінили гарно. Загалом заробили кілька тисяч і прибрали двір”.

Як бачимо, продаж старого металу не лише допомагає важкій промисловості країни зробити нові речі за більш вигідних умов, а й гарно поповнює наші кишені. Тож що й скільки коштує. За кольоровий метал (алюміній, мідь, цинк, латунь, нікель, свинець тощо) можна отримати від 15 до 250 грн. Найменше пропонують за алюмінієві бляшанки, в середньому 15 грн за 1 кг. Найбільше вартує мідь. Ціна перевалює за 200 грн. Чорний метал (чавун, сталь) вартує в районі 5 грн за 1 кг, але приймають такий зазвичай від 10 кг. Найбільше грошей можна отримати за коштовні метали (золото, срібло, платинова група металів). Вони є в деяких дротах, радіодеталях, різних електронних компонентах, але в мінімальних кількостях.

А тепер головне: де здати брухт, аби було вигідно? Найкращі умови пропонує компанія “Металолом.kiev.ua”. Мають пункти прийому по всьому місту. Також їм можна продати макулатуру, пластик, поліетилен, стрейч-плівку, акумулятори та навіть авто. Працівники пропонують демонтаж металобрухту Київ, вивіз та безкоштовні послуги вантажників.

“Ми знаємо, як оперативно та відповідально утилізувати брухт. Можемо перевозити як великі, так і маленькі обсяги, бо маємо власний великий парк техніки та автомашин. Ми поважаємо ваш час, ваш будинок та ваше майно. Усе зробимо швидко та якісно. У разі потреби маємо ліцензію на діяльність та повністю застраховані”, – кажуть в компанії.

Детальніше про ціни та умови співпраці дізнавайтеся на сайті “Металолом.kiev.ua” або за телефоном (095) 890 76 60.