РФ щодня випускає 10-14 крилатих ракет по Україні – головнокомандувач ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Він поінформував його про те, що обстановка в країні залишається складною, однак націлені ми лише на перемогу. Про це він написав у Telegram.

Головнокомандувач розповів, що щоденно ворог випускає 10-14 крилатих ракет по об’єктах цивільної інфраструктури в Україні. Також останнім часом РФ вдається до тактики масованого використання надзвукових протикорабельних крилатих ракет типу Х-22 по зазначених обʼєктах.

Зокрема, 12 травня загарбники застосували 12 крилатих ракет по Кременчуцькому нафтопереробному заводу. Дві з них збили зі Stinger.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України в ЄС: Зеленський переговорив із Урсулою фон дер Ляєн

Причиною переходу до такої тактики Залужний назвав відмову противника від застосування авіації.

“Телефонна розмова з генералом Міллі – це чергова нагода висловити вдячність народу та уряду США за надану допомогу, а також можливість запевнити, що ми ведемо суворий облік та контроль за використанням наданих матеріальних засобів. Ми готові поділитися всіма матеріалами з посольством Сполучених Штатів, щойно воно повернеться до України”, – наголосив він.

Росія з початку місяця і до 11 травня здійснила зі своєї території 49 ракетних ударів по Україні, випустивши 74 крилаті й балістичні ракети. Зокрема, “Іскандерів” – чотири, “Точка У” – вісім, крилатих ракет морського базування та повітряного базування – дві.