Транспортного сполучення між Сіверськодонецьком і Рубіжним більше немає

Російські окупанти 31 раз відкривали вогонь у бік житлових масивів Луганщини протягом 12 травня.

Росіяни штурмують Гірську та Попаснянську громади, повідомив у п’ятницю голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

“Також стало відомо про двох загиблих через обстріли ворога. Несумісні із життям поранення чоловік із Лисичанська отримав 11 травня ввечері. А от у лікарні в Дніпрі нещодавно помер 11-річний хлопчик із Золотого, який перебував у вкрай важкому стані”, – ідеться у повідомленні.

Сім багатоповерхівок пошкоджено в Сіверськодонецьку та ще одну в Лисичанську. Найбільше дісталося Попаснянській і Гірській громадам, де окупанти вели штурмові дії у напрямку Оріхового та в районі Комишувахи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка оцінила спроби РФ повністю захопити Донецьку й Луганську області

“Успіху щодо просування вперед вороги не мали, однак житла зруйновано безліч: понад 50 будинків, зокрема 15 – у Врубівці, 12 – у Золотому, 11 – у Комишувасі, шість – у Тошківці, чотири – у Троїцькому та ще дев’ять по іншим селам Попаснянської громади. Крім того, удень рятувальники ліквідували загоряння складу з вугіллям у Лисичанську”, – пише Гайдай.

Росіяни продовжують зосередження основних зусиль на встановленні повного контролю над Рубіжним. Транспортного сполучення між Сіверськодонецьком та Рубіжним більше не існує. Вороги зруйнували міст, який першим на Луганщині відбудували українці після вигнання окупантів у 2014 році.

За вісім років міст через річку Борова постраждав від окупантів вже вдруге. Вперше у липні 2014-го. У березні 2015-го міст відновили. З ліа 2014 року, коли Рубіжне, Сіверськодонецьк та Лисичанськ були визволені, і до відкриття відбудованого об’єкту, всі бажаючі користувалися тимчасовою понтонною переправою, встановленою українськими військовими.