“Росіяни знищують наше спільне коріння” – захисник з Азовсталі звернувся до ізраїльського уряду з проханням

Захисник з полку “Азов” Віталій Барабаш (“Бєня”) від імені українських євреїв звернувся з Азовсталі в Маріуполі до ізраїльського уряду.

Він попросив посприяти евакуації із заводу всіх військових. Відповідне відео він опублікував у Facebook.

Промову замість Віталія сказав його побратим, тому що самому йому важко говорити внаслідок контузії, важкого поранення та тяжких захворювань.

Його звернення також направлене до прем’єр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета, Кнессету, громадськості країни, журналістів, синагоги міста Кривий Ріг “Бейн Стерн Шульман” та до равина Лерона Едері. Крім того, він висловив сподівання, що його почують Юлій Едельштейн, Юлія Маліновська, Євгеній Сова, Алекс Кушнір.

Він наголосив, що на території Азовсталі перебувають багато євреїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час оборони Азовсталі загинули двоє героїв

“Ми з вами пам’ятаємо, як від геноциду потерпали наші українські пращури – з боку Сталіна, та єврейські пращури – з боку Гітлера. Сьогодні вже наше спільне коріння настигла нова трагедія, яка об’єднує та відновлює зусилля двох минулих диктаторів у лиці Путіна. Я звертаюся від імені всіх євреїв, що перебувають сьогодні в оточенні на руїнах Азовсталі”, – сказав Барабаш.

За його словами, росіяни вже третій місяць знищують те, що стосується нашого спільного коріння та спільної історії. Він наголосив, що Україна ніколи не відверталася від євреїв, тому зараз Ізраїль не може відвертатися від українського народу.

“Зараз ми, перебуваючи тут, потребуємо допомоги Ізраїлю у виведенні всього військового гарнізону Маріуполя й закликаємо врятувати. У вас, як ні в кого, є для цього могутність. У нас, як ні в кого, є на вас надія. Ми вже вас чекаємо. Ми вже пишемо історію”, – підсумував захисник.

Підконтрольний Москві ватажок псевдореспубліки ДНР Денис Пушилін заявив, що російським військовим дозволили діяти без обмежень в атаках Азовсталі в Маріуполі. Про це він розповів російським пропагандистам.