У РФ заявили, що США хоче влаштувати голодомор в Україні. В ОП відреагували

Голова Держдуми РФ В’ячеслав Володін заявив, що нібито США хочуть влаштувати голодомор в Україні.

За його версією, США “шукають шляхи вивезення зерна з України”, щоб якнайшвидше повернути гроші, витрачені на постачання озброєння, написав Володін у своєму Telegram.

“Замість реальної допомоги – забирають найнеобхідніше, фактично влаштовуючи продрозверстку. Запаси зерна необхідні самим українцям, щоби прожити до нового врожаю”, – написав Володін.

Закінчив він своє повідомлення словами, що “у Вашингтоні не вірять у перемогу Києва. Думають, як скоріше повернути гроші, влаштовуючи в Україні голодомор”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна обмежила експорт гречки, жита й вівса на час воєнного стану

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк відреагував на заяву голови Держдуми РФ.

“Безумовно, весь світ інтенсивно “закредитовує” Україну безвідсотковими грошима, об’ємною гуманітарною допомогою, щоб створити тут проблеми. А як інакше? У росіян зараз у тренді “негативне зростання”, “війна – це мир” і особливо яскраве попівсько-кирилівське “ми ніколи ні на кого не нападали”. І так, Росію настільки зараз “люблять” у світі, що в БДСМ-форматі швидко розривають з нею геть усі контракти”, – написав Подоляк.

Також він прокоментував і всі ті руйнування, які завдають росіяни своїми крилатими ракетами.

“Безумовно, це Україна та світ, а не російські крилаті ракети 77 днів руйнують нашу інфраструктуру, включно з портами, пунктами перевалки, елеваторами, складами, щоб хоч якось насолити світу непостачанням зерна. “Капостити – то всім, воювати – то з цивільними” – гасло Володіна”, – додав Подоляк.

Україна сформувала стратегічні запаси харчів, яких вистачить на роки. Однак без українських продуктів на певні частини світу може чекати голод.