З початку року сапери знешкодили понад 7 тисяч боєприпасів

Групи розмінування Національної гвардії України з початку року знешкодили понад 7 тис. боєприпасів.

Росія не припиняє використання фосфорних, балістичних боєприпасів, а також атакує потенційно небезпечні об’єкти – хімічні заводи, харківські науково-дослідні інститути. Про це на брифінгу 11 травня повідомив начальник інженерної служби НГУ Олександр Цікра, передає Gazeta.ua.

Зазначив, що Україна лідирує у списку країн, що постраждали від протитанкових мін. А також входить у п’ятірку країн, найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бучі росіяни залишили радіоактивну колбу із ртуттю у будинку місцевого мешканця

“Інженерні підрозділи НГУ залучаються до проведення робіт з розмінування. Групи розмінування НГУ з початку року знешкодили понад 7 тисяч боєприпасів. Зараз підрозділи саперів НГУ посилюють і допомагають підрозділам ДСНС”, – сказав він.

Окремо Цікра розповів, що зараз проходить першочергове розмінування на найгарячіших напрямках. Гуманітарне розмінування буде дещо пізніше.

“Розмінування території Чорнобильської АЕС, в тому числі, буде відбуватися поступово. Оскільки першочергово всі підрозділи працюють над тим, щоб знешкодити вибухонебезпечні предмети на важливіших об’єктах”, – розповів Цікра.

Президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо нагородив песика-сапера Патрона. Його нагородили з іншими саперами.