Ворожі пропагандисти почали дискредитаційну кампанію проти Зеленського

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 11 травня.

Російська пропаганда продовжує поширювати маніпулятивну тезу про те, що всі країни світу, особливо в Латинській Америці та Африці, нібито страждають від наслідків конфлікту в Україні та санкцій проти Росії, повідомила у середу пресслужба ЦПД у Telegram.

“У першу чергу, такі дії пропагандистів спрямовані на пом’якшення санкційного тиску”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль похапцем змінює пропаганду на тлі поразок у війні в Україні

Ворожі пропагандисти також намагаються розгорнути дискредитаційну кампанію проти президента України Володимира Зеленського. Вони поширюють дезінформацію про те, що “хоча Генштаб України був проти самовбивчої атаки на острів Зміїний”, за порадою британських консультантів головнокомандуючий усе ж віддав наказ про проведення операції.

“Російські ЗМІ з посиланням на посольство РФ у Сполучених Штатах Америки поширили інформацію щодо абсурдності твердження Держдепартаменту США про причетність Москви до кібератак на об’єкти критичної інфраструктури України. Це – маніпуляція”, – попереджають у РНБО.

Російські пропагандисти повідомили про мультимедійний проєкт “У владі злочинного безпам’ятства”, який розповідає про “злочини” української влади проти “історичної пам’яті братніх народів і спроби забути подвиги бійців і командирів Червоної армії”. Це – маніпуляція, попереджають у РНБО.