Все керівництво України працює над порятунком цивільних і військових з Азовсталі – Нацгвардія

Президент України Володимир Зеленський і все керівництво держави продовжують працювати над пошуком можливостей для евакуації та порятунку людей з Азовсталі в заблокованому Маріуполі.

Від початку вторгнення військовослужбовці продовжують виконувати поставлені завдання з оборони міста та стратегічного об’єкта. Про це повідомляє Національна гвардія України у Facebook.

Крім того, керівництво України працює над застосуванням процедури “екстракшн”. Вона допоможе вивезти поранених бійців, медиків і військових на контрольовану Україною територію чи у треті країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми в дуже важких умовах. Надлюдських!” – захисник Маріуполя записав звернення

“ОЗСП “Азов”, 12-та бригада Національної гвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці, Тероборона Маріуполя – весь військовий гарнізон оборонців! Усі вони герої. Усі вони мають бути врятовані – й це одне з головних завдань, яке має бути вирішене, і не лише на полі бою, а й на міжнародному рівні”, – наголосили в повідомленні.

Минулої доби, 9 травня, на територію Азовсталі в Маріуполі окупанти здійснили 34 літаковильоти, зокрема вісім вильотів стратегічних бомбардувальників. Не припиняє працювати ворожа корабельна та ствольна артилерія, реактивні системи залпового вогню, УР-77, танки й інше.