“Будете ржати” –  Кім про зміну риторики окупантів

Риторика російських окупантів щодо війни проти України дещо змінилася. Загарбники вигадали, як пояснити свій провал у так званій спецоперації.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у відеозверненні 10 травня, передає Gazeta.ua.

“Будете ржати. Готуються вони розганяти тезиси. Виявляється, що це було задумом, що вони (окупанти. – Gazeta.ua) отримують всюди люлєй. Для чого це? Для того, щоб НАТО включилося допомагати Україні, включилося у війну. Тоді то, зі всією силою, російська армія, покаже, що це таке (нібито проявить свою міць. – Gazeta.ua). Схоже, люди це будуть “їсти”. Що це був початковий план (РФ. – Gazeta.ua) – спочатку програвати, щоб втягнути НАТО, і лише потім показати, які ми потужні й класні”, – сказав Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Пілоти РФ відмовляються виконувати злочинні накази” – Кім

Втрати російських окупантів в Україні на 10 травня становлять приблизно 26 тис. осіб. Ворог із початку повномасштабної війни втратив також багато одиниць техніки.

Ці дані попередні, оскільки підрахунок ускладнює висока інтенсивність бойових дій.

Увечері 9 травня президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

Програма ленд-лізу передбачає спрощені процедури кредитування, постачання і транспортування зброї в Україну та країни східної Європи. Таким чином, вона прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок.

Зокрема, закон дозволяє надати обладнання з урахуванням положення, що країна-одержувач виплатять їхню вартість пізніше.