Родичі вбитих окупантів за шалені гроші забирають їх останки на звалищі в ДНР

Росія складує тіла своїх убитих військових в Україні на імпровізованих звалищах. “200-х” так багато, що гори трупів досягають 2 м заввишки.

Про це свідчать перехопленні телефонні розмови загарбників, одну з яких оприлюднила Служба безпеки України у Facebook 10 травня.

Щоб приховати свої втрати на війні в Україні, країна-агресорка записує убитих військових до списку “безвісти зниклих”, розповів окупант.

“Це не морг, це звалище. Величезне, це… поле – не поле, полігон – не полігон. Огороджене, оточене, нікого не пускають. І там тисячами привозять. Звалище заввишки з людський ріст”, – казав загарбник дружині з так званої ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Чути трупний запах”: Росія перетворює Харківщину на звалище тіл окупантів

За його словами, це звалище організували прямо під окупованим Донецьком. Його охорона заробляє шалені гроші, допомагаючи родичам мерців знайти їхні останки.

“А дізнався він про це – бо там його знайома відшукала тіло брата. Тож батькам, дружинам і рідним окупантів слід замислитися: чи готові вони, щоб їхні близькі були пошматовані собаками або гнили на полігоні просто неба. Чи може зробити все можливе, щоб вони взагалі не йшли на цю війну?” – підсумували в СБУ.

Обережно, запис містить ненормативну лексику

Втрати російських окупантів в Україні на 10 травня становлять приблизно 26 тис. осіб. Ворог із початку повномасштабної війни втратив також багато одиниць техніки.

Ці дані попередні, оскільки підрахунок ускладнює висока інтенсивність бойових дій.