Україна змінила цілі у війні з Росією – МЗС

Україна змінила свої цілі у війні з Росією і тепер прагне повністю витіснити ворожі війська з країни.

Картина перемоги – це концепція, що розвивається, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Financial Times.

“У перші місяці повномасштабної війни перемога для нас виглядала як відведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, й розплата за нанесені збитки. Тепер, якщо ми будемо досить сильні на фронті й виграємо битву за Донбас, що стане вирішальним для подальшої динаміки війни, то, безумовно, перемога для нас стане визволенням решти територій”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повалення путінського режиму – єдиний спосіб захистити Захід – МЗС Литви

Лише поразка Російської Федерації дозволить Україні знову відкрити чорноморські порти та відновити експортну економіку.

“Якщо Київ отримає більше військової підтримки, ми зможемо відкинути росіян із Херсонської області, розгромити Чорноморський флот і розблокувати прохід”, – наголосив Кулеба.

Водночас він не виключає, що Україні доведеться вести переговори щодо врегулювання ситуації, аби уникнути занадто великого кровопролиття. Союзники України підтримають кінцеву мету, яка включає витіснення Росії з Донбасу та Криму, оскільки саме агресія Москви дала Заходу нове відчуття мети.

“Вони вже відчувають, що наша перемога буде і їхньою перемогою. Тому я вірю, що вони підтримають нас”, – додав міністр.

Президент РФ Володимир Путін допустив чотири стратегічні помилки, розпочавши повномасштабну війну в Україні. У Кремлі сильно недооцінили Київ, а також силу колективного Заходу, який підтримав українців.