Митрополит Онуфрій просить путіна звільнити по екстракшн захисників Маріуполя

Митрополит РПЦ в Україні Онуфрій просить президента росії владіміра путіна застосувати процедуру екстракшн до українських захисників Маріуполя, які заблоковані на «Азовсталі».

Про це повідомляється на сайті РПЦ в Україні.


Онуфрій
Митрополит РПЦ в Україні

«Під час різних війн протиборчі сторони знаходили можливим прояв гуманізму. Нам відомо, що рф неодноразово в Сирії виступала посередником під час евакуації комбатантів, які потрапили до оточення. У зв’язку з цим, сподіваємося, що ви по-християнськи погодитеся на процедуру extraction для українського гарнізону в Маріуполі, і дасте можливість громадянським особам, поліцейським, прикордонникам і військовим, які перебувають в оточенні, вийти на контрольовану Україною територію або на територію третіх країн. Багато країн вважають за честь взяти посередництво у цій операції. Прошу вас вибрати будь-яку з них в ім’я воскреслого Христа»

Онуфрій просить путіна про надання можливості всім, хто цього бажає, покинути Маріуполь – і цивільним, і військовим.

У своєму зверненні він зазначає, що родич путіна за часів Другої світової війни і сам загинув під час блокади Ленінграда у 1942 році.

«Ваші рідні цілком відчули, що таке життя у відриві від великої землі, під безперервними бомбардуваннями, без їжі, води і медикаментів, коли смерть може наступити будь-якої миті від удару надпотужної зброї, голоду або відсутності медичної допомоги. У такому ж становищі сьогодні перебувають жителі Маріуполя та його захисники»

— Онуфрій,
Митрополит РПЦ в Україні

Нагадаємо, командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) наприкінці квітня попросив врятувати маріупольський гарнізон і провести процедуру extraction за прикладом операції в Дюнкерку у 1940 році.

9 травня у Маріуполі російські війська продовжили штурм меткомбінату «Азовсталь». Вони намагаються відрізати шляхи для евакуації.

Не виключено, що рашисти можуть застосувати хімічну зброю проти українських захисників «Азовсталі».