Росія може перекинути війська з Маріуполя на інші напрямки

Російські загарбники продовжують перегруповуватися, аби підготуватися до подальших активних дій.

Зокрема, ворог перекидує війська на Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook.

“Очікується нарощування зазначеного угруповання за рахунок підрозділів, що виконували завдання в районі міста Маріуполь”, – додали у вечірньому зведенні.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках росіяни також перегруповуються, аби покращити тактичне положення своїх військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розгромили опорний пункт ворога в Циркунах: є полонені

“Противник нарощує системи вогневого ураження та протиповітряної оборони, вдосконалює інженерне обладнання позицій. Для недопущення перекидання підрозділів Сил оборони України на інші напрямки, їхнього сковування, проводить демонстративні дії”, – зазначили в Генштабі.

Обстановка на Бесарабському напрямку у Придністровському регіоні Республіки Молдова залишилася без змін. Також противник не проводив активних дій на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках.

“Ворог утримує на пунктах пропуску та в прикордонних районах Брянської та Курської областей Російської Федерації наряди прикордонної служби Федеральної служби безпеки. Проводить інженерно-фортифікаційне обладнання оборонних позицій поблизу державного кордону України”, – додала пресслужба Генштабу.

Російські окупанти зараз найбільш активні на Слобожанському та Донецькому напрямках. На Слобожанському напрямку ворог не наступає, веде оборону. Намагається не допустити просування наших військ до державного кордону.