Ворог може перекинути війська з Маріуполя на інші напрямки – Генштаб

Російські загарбники продовжують перегруповуватися, аби підготуватися до подальших активних дій.

Зокрема, ворог перекидує війська на Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook.

“Очікується нарощування зазначеного угруповання за рахунок підрозділів, що виконували завдання в районі міста Маріуполь”, – додали у вечірньому зведенні.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках росіяни також перегруповуються, аби покращити тактичне положення своїх військ.

“Противник нарощує системи вогневого ураження та протиповітряної оборони, вдосконалює інженерне обладнання позицій. Для недопущення перекидання підрозділів Сил оборони України на інші напрямки, їх сковування, проводить демонстративні дії”, – зазначили в Генштабі.

Обстановка на Бесарабському напрямку у Придністровському регіоні Республіки Молдова залишилася без змін. Також противник не проводив активних дій на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках.

“Ворог утримує на пунктах пропуску та в прикордонних районах Брянської та Курської областей Російської Федерації наряди прикордонної служби Федеральної служби безпеки. Проводить інженерно-фортифікаційне обладнання оборонних позицій поблизу державного кордону України”, – додала пресслужба Генштабу.

Доповнюється.