Папа Римський відвідає Україну з візитом: у Ватикані обирають час поїздки

У Ватикані розглядають запрошення для Папи Римського відвідати Україну. Там обирають момент, коли візит зможе стати найбільш результативним.

Про це повідомив посол України у Ватикані Андрій Юраш в ефірі національного телемарафону.

Раніше вони надходили і від Президента та Прем’єр-міністра України, і від очільників римо- та греко-католицької церков в Україні, відзначив дипломат, коментуючи поновлення Міністерством закордонних справ запрошення Папі Римському відвідати Україну.

«Базова теза – ми розглядаємо, ми розуміємо вагу і хочемо зреалізувати цей візит у той момент, коли можна буде очікувати на отримання найбільш вагомого позитивного результату», – сказав Юраш.

Наразі візит Папи Римського в Україну є одним з найважливіших питань на порядку денному в столиці Святого Престолу, припустив він.

«Дуже хочеться сподіватися, що за якийсь тиждень-два буде прийнято збалансоване очевидне рішення», – зазначив посол України у Ватикані.

Раніше в Міністерстві закордонних справ України заявили, що Україна, на відміну від Росії, підтверджує свою прихильність до діалогу та вчергове поновлює запрошення Папі Римському здійснити візит до Києва.

Міністерство закордонних справ України запросило Папу Римського Франциска відвідати Київ. У відомстві подякували понтифіку за зусилля зупинити розпочату росією війну.

Плани зустрічі папи Франциска з московським патріархом Кирилом, який підтримав війну Росії в Україні, припинені. Раніше очікувалося, що зустріч відбудеться в червні в Єрусалимі.

Папа Римський Франциск заявив про готовність відвідати Москву та зустрітись із президентом РФ Владіміром Путіним заради припинення війни в Україні. Однак у Кремлі запит Ватикану ігнорують.