“Окупанти крали, що могли. Іноді трощили будники заради розваги” – Денис Казанський

Російські окупанти на захоплених територіях на півночі України крали з житла українців все, що могли вивезти. Вибивали двері, виривали ворота за допомогою техніки. Частину житла розтрощили заради розваги. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів журналіст Денис Казанський.

“Здебільшого окупанти крали все, що могли. Я не заходив у будинки, але бачив, що за допомогою техніки виривали ворота, двері. Передусім, гроші, прикраси, дорогу техніку. Виносили одяг. Що не забирали, просто трощили. У деяких будинках ми заходимо у двір, там валяється холодильник. Його не зрозуміло навіщо витягли та кинули. Посуд побитий. Розкидані сумки, рюкзаки. Це просто вандалізм. У деяких випадках це була така розвага розтрощити чуже житло і піти. Росіяни вважали, що українці їм дякуватимуть за звільнення. А виявилося навпаки що вони вороги і окупанти”, – зазначає Казанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “На Донбасі буде дуже кривава битва. У ній Росія проводитиме тактику, яку застосовує у Маріуполі” Денис Казанський

Журналісту вдалося потрапити на зустріч із полоненими росіянами. Вони розповіли, що не очікували такого спротиву українців, розповідає Казанський.

“Окупанти казали приблизно одне й те саме. Що їх дезінформували. Казали, що не буде спротиву в Україні. Вони вважали, що українці їм дякуватимуть за звільнення. А виявилося навпаки що вони вороги і окупанти. Це їх пригнічувало. Також кажуть, що українська армія виявилася підготовленою. Вони коли зайшли не знали, що робити. Десант, який закинули в Гостомель, не знав, куди їхати. Вони прямували незнайомими напрямками, потрапляли у засідки, і їх знищували. Окупанти були дуже розгублені і говорили, що не очікували таких реалій”, – говорить журналіст.

3 травня російському окупанту повідомили про підозру. Загарбник напав на місцевого жителя під час окупації Богданівки на Київщині. У чоловіка вкрали золото, гроші, мобільний телефон і продукти на понад 1 млн грн.

Очевидці також впізнали окупанта-вбивцю, який чинив звірства в окупованій Бучі на Київщині й мародерствував. Сергій Колоцей, якого підозрюють у вбивствах і катуваннях жителів Бучі, заперечує провину.