Британія запроваджує нові торгові санкції проти агресора

Велика Британія підготувала новий пакет санкцій проти РФ та Білорусі на 1,7 мільярда фунтів стерлінгів. Нові обмеження стосуються торгівлі та «мають на меті ще більше послабити військову машину Путіна».

Відтак загальна вартість товарів, які цілком чи частково підпали під імпортно-експортні санкції після початку незаконного вторгнення Росії в Україну, перевищить 4 мільярди фунтів стерлінгів, вказано на сайті британського уряду. 

Нові санкції включають імпортні тарифи та заборони на експорт. Нові імпортні тарифи будуть охоплювати товари на суму 1,4 мільярда фунтів стерлінгів, включаючи платину та паладій, що перешкоджає здатності Путіна фінансувати свої військові зусилля. Лондон зазначив, що Росія є однією з провідних країн-виробників платини та паладію і сильно залежить від Великобританії в експорті платини та паладію.

Заплановані заборони на експорт мають намір вдарити по товарах на суму понад 250 мільйонів фунтів стерлінгів у секторах російської економіки, найбільш залежних від британських товарів, націлених на ключові матеріали, такі як хімікати, пластмаси, гума та обладнання.

Цей далекосяжний пакет санкцій завдасть подальших збитків російській військовій машині. Це частина ширших скоординованих зусиль багатьох країн світу, які в жаху від поведінки Росії і сповнені рішучості використати нашу економічну міць, щоб переконати Путіна змінити курс.

— Анн-Марі Тревельян
Державний секретар з міжнародної торгівлі

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також заявив, що Сполучене Королівство надасть Україні ще 1,6 млрд доларів військової підтримки та допомоги.