Саміт G7: Зеленський назвав головну ціль України у війні з Росією

8 травня президент Володимир Зеленський взяв участь у відеоконференції “Великої сімки”. Очільник держави назвав головні цілі України у війні з Росією.

Про це йдеться у заяві Білого дому.

Під час свого виступу Зеленський наголосив на тому, що Україна й надалі буде захищати свій суверенітет та територіальну цілісність.

За словами президента, у війні проти Росії, кінцевою метою для України є повне виведення російських військових та техніки з української території та забезпечення нашої країни здатністю захистити себе в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша леді США приїхала в Україну

“Україна, як і раніше, віддана тісній співпраці з членами G7 для підтримки макроекономічної стабільності перед проблемами, спричиненими повномасштабним російським вторгненням, масовим руйнуванням найважливіших об’єктів інфраструктури та порушенням традиційних маршрутів транспортування українських експортних товарів”, – пише пресслужба Білого дому.

Також Зеленський наголосив на тому, що Україна й надалі готова відстоювати спільні демократичні цінності та принципи, у тому ж числі повагу до прав людини й верховенство закону.

США та інші країни G7 запровадили нові потужні санкції проти Російської Федерації. Лідери країн домовилися про поступове зниження залежності від російських енергоносіїв. Передусім провідні економіки планети планують відмовитися від нафти з Росії.