Ворог активізувався на Донецькому і Таврійському напрямках: подробиці

На Донецькому і Таврійському напрямках росіяни ведуть бойові дії з метою сковування дій підрозділів Сил оборони.

Протягом останньої доби ворог активізував ведення бойових дій та намагається здійснити вихід до адміністративних кордонів Луганської та Донецької областей. Про це повідомляє прес-служба Генштабу.

“Ворог проводив перегрупування, поповнення втрат, нарощував системи протиповітряної оборони та матеріально-технічного забезпечення, імовірно з метою активізації бойових дій в районах населених пунктів Сєверодонецьк та Лисичанськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни знову можуть бомбардувати з Білорусі – Генштаб

На Лиманському напрямку силами окремих підрозділів зі складу 90-ї танкової дивізії намагався взяти під повний контроль населений пункт Олександрівка, а також за підтримки артилерії закріпитись в північній околиці населеного пункту Шандриголово. Успіху не мав. На Сєвєродонецькому напрямку ворог намагається оволодіти населеним пунктом Рубіжне, успіху не має. На Попаснянському напрямку намагається зайняти позиції в населеному пункті Попасна та взяти під контроль ділянку автошляху Попасна Бахмут. Веде наступ у напрямку населеного пункту Новоселівка, успіху не має, тривають бої. На Курахівському напрямку намагається покращити тактичне положення у напрямку населеного пункту Новомихайлівка, успіху не має.

На Маріупольському напрямку інтенсивність бойових дій знижена. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активізував ведення повітряної розвідки в районах населених пунктів Оріхів, Гуляйполе, Комишуваха, Ясна Поляна”, – сказано в повідомленні.

Втрати російських окупантів в Україні на 8 травня становлять приблизно 25,5 тис. осіб. Точні дані встановлюють, підрахунок ускладнює висока інтенсивність бойових дій.