РФ зазнала «непропорційно високих втрат» старших офіцерів у війні проти України

РФ у війні в Україні зазнала великих втрат старших офіцерів, які змушені їхати на передову, щоб покращити оперативний задум країни окупанта. Але це не рятує ситуацію. Про це 8 травня заявило Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

«Труднощі з командуванням та контролем, а також погані показники росіян на передовій спонукали старше командування прибути на поле бою, ймовірно, щоб взяти на себе особисте керівництво операціями. Російські командири рідко делегують оперативні повноваження своїм підлеглим, які, у свою чергу, не набувають життєво важливого досвіду керівництва», – йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначили, що навіть присутність старших офіцерів не покращує ситуацію на полі бою. Помилки планування продовжують підривати прогрес Росії.

«Присутність командирів на передовій зазнала їх значного ризику, що призвело до непропорційно високих втрат російських офіцерів у цьому конфлікті. А це призвело до того, що сили повільно реагують на невдачі та не можуть змінити свій підхід у полі бою», – додали у британській розвідці.

Імовірно, що ці проблеми й надалі продовжуватимуться. Оскільки новоприбулих старших офіцерів немає досвіду оперативного командування, як і в їхніх попередників.