У Харківській області окупанти проводять «перепис» побутової техніки та заселяються у порожні будинки

У Харківській області у Борівській громаді російські окупанти продовжують тероризувати місцеве населення. Вони проводять так званий «перепис» побутової техніки в будинках, перевіряють усі будинки та будівлі господарського призначення.

Про це повідомила у Телеграмі Борівська селищна рада.

«Зафіксовані випадки, коли окупанти проводили перепис побутової техніки в окремих приміщеннях: записували, скільки в будинках знаходиться холодильники, телевізори, пральні машини, мікрохвильові печі тощо. Якою є мета такого «перепису», залишається тільки здогадуватися», – йдеться в повідомленні.

За даними влади, загарбники заселяються в порожні будинки та заклади соціальної інфраструктури. Особливу увагу вони приділяють мисливцям. Шукають мисливську зброю та забирають її.

«Незважаючи на відсутність бойових дій, окупанти зазнають втрат важкої техніки. Так, аерозйомка зафіксувала, як у селі Богуславка вони вирішили перевірити, чи зможуть на танках перетнути оскол, що обмілілий. В результаті не змогли доїхати навіть до русла – два ворожі танки так загрузли в муляку, що їх не змогли витягти навіть за допомогою іншої важкої техніки», – повідомили у селищній раді.