Резніков розповів, як Байден приймає рішення про допомогу Україні

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про узгодження військово-технічної допомоги Україні від Сполучених Штатів Америки.

Про це він сказав під час телемарафону UAразом.

Остаточне рішення приймає президент Джо Байден.

Резніков згадав спільну з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном та держсекретарем Ентоні Блінкеном. На ній був присутній Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден підписав новий пакет військової допомоги для України

“Байден сказав, що є чотири критерії, за якими вимірює звернення моїх колег стосовно допомоги Україні. “Ваш запит приносять і ми його оцінюємо. Перше – чи воно дійсно ефективне, щоб допомогти Україні. Друге – як воно вплине на стійкість альянсу, щоб це не зруйнувало взаємодію в альянсі. Третє – чи воно одномоментне, чи допомога буде системна. Четверте – чи є в нас ресурс цю допомогу забезпечити”, – розповів Резніков.

Президент США Джо Байден закликав посадовців не допускати витоку інформації у ЗМІ стосовно обміну розвідувальними даними з Україною. За словами американського лідера в розмові з вищими посадовими особами розвідки та оборони його країни, нещодавні повідомлення про обмін розвідданими США з Україною є “контпродуктивними”.