Україна різко відреагувала на відмову Шольца приїхати в Київ

Посол України у Німеччині Андрій Мельник розкритикував канцлера ФРН Олафа Шольца за непряму відмову поїхати до Києва.

Останній висловив солідарність із лідером своєї країни та відмовився від візиту поки цього не зробить особисто німецький президент, повідомляє Spiegel.

“Грати в ображену сосиску – звучить не дуже по-державницьки. Йдеться про найжорстокішу війну на знищення з часів нападу нацистів на Україну, це не дитячий садок”, – заявив Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський заявив, що не отримував звернення про візит Штаймаєра в Україну

У Німеччині Шольца вже кілька тижнів критикують за його дії стосовно війни в Україні. Після перших вагань у питанні передачі важкого озброєння і попередження про можливий ядерний удар минулого тижня нарешті відбувся розворот і країна зголосилася постачати Збройним силам України зенітні танки.

Канцлер Німеччини Шольц лаконічно пояснив причину своєї відмови відвідати Україну. Він висловив солідарність із лідером своєї країни. Зокрема, заявив, що не хоче їхати до Києва, доки туди не поїде президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр.

У квітні Штайнмаєр, перебуваючи у Варшаві, повідомив про плани відвідати Україну з урядовими делегаціями інших країн ЄС.

Bild повідомив, що президент України Володимир Зеленський відхилив цю пропозицію Штайнмаєра через його тісні стосунки з Росією та багаторічну підтримку “Північного потоку-2”. Радник президента Сергій Лещенко заперечив це.