Чорноморська лють зростає – Братчук про ракетний обстріл Одеси

Ракетний удар по Одесі 2 травня додав розуміння того, що російські окупанти не мають права на життя.

Цей обстріл ще раз чітко показав, що росіяни цілять саме по мирному населенню. Про це повідомив в ефірі телемарафону речник оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

“Бачимо, як оця “денацифікація” з боку Росії відбувається, щоденно гинуть маленькі українці, люди похилого віку, жінки. Тому в Одесі настрої, звичайно, додали і чорноморської люті, додали розуміння того, що ворог не має права на життя”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія активізувала повітряну розвідку в Одесі та області

За словами Братчука, будівля, в яку влучив ворог, тепер не придатна для проживання. Також загинув 15-річний хлопчик та поранено 17-річну дівчину.

Він наголосив, що росіяни б’ють саме по мирному населенню, оскільки поруч із обстріляним будинком немає жодних військових об’єктів.

Братчук зазначив, що ймовірність завдання ракетних ударів залишається постійною. Він додав, що вчора вдалося знищити ворожий безпілотник “Форпост”, який міг уражати навіть цілі.

23 квітня росіяни обстріляли ракетами Одесу з літаків стратегічної авіації РФ ТУ-95 з акваторії Каспійського моря. Один із боєприпасів влучив у 16-поверховий житловий будинок. Загинули восьмеро людей.

30 квітня російські терористи ракетною атакою пошкодили злітно-посадкову смугу Одеського аеропорту.

2 травня в Одесі пролунав потужний вибух. Війська РФ завдали ракетного удару по об’єктах міської інфраструктури в Одесі, повідомила начальниця пресцентру сил охорони й оборони “Півдня” Наталя Гуменюк.