З Маріуполя вивозять цивільних людей – Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив, що з Азовсталі в Маріуполі розпочалася евакуація мирного населення.

За його словами, перша група – 100 осіб, написав Зеленський у Twitter.

Також евакуацію підтвердили в ООН. Колона вже прямує на підконтрольну Україні територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Азовсталі евакуювали 20 цивільних

“Завтра зустрічатимемо їх у Запоріжжі. Дякую нашій команді! Нині вони разом із представниками ООН працюють над евакуацією решти цивільних із території заводу”, – написав Зеленський.

Про евакуацію розповів і голова фракції “Слуга народу” й представник української делегації на переговорах із РФ Давід Арахамія та міністерка з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук.

“Часткова евакуація мирних жителів з Азовсталі відбулася успішно. Понад 100 українців, серед яких діти, жінки, літні люди, нарешті в безпеці. Попереду ще багато роботи й багато людей. Однак Україна вкотре довела, що не залишає своїх громадян у біді. Навіть якщо це пекло”, – сказав він у відео.

Маріуполь перебуває в блокаді з 1 березня. Цивільні люди й захисники переховуються на Азовсталі. У підземеллях заводу за різними оцінками залишаються від 1500 до 2000 цивільних. На порятунок чекають понад 600 поранених.

Також з Маріуполя вивезли понад 50 цивільних людей. Вони прибули до тимчасового центру для переміщених осіб у селі Безіменне на Донеччині, яке перебуває під окупацією.