Росіяни вкрали сотні тисяч тонн зерна на окупованих територіях

Російські окупанти вивозять зерно з тимчасово окупованих територій у Луганській, Донецькій, Херсонській і Запорізькій областях.

Для посівних робіт і внутрішнього споживання там було близько 1,5 млн т зернових. Кількасот тисяч тонн загарбники вивезли в РФ. Про це повідомив перший замміністра аграрної політики й продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного марафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ відхрестилися від повідомлень про вивіз зерна з захоплених територій України

“Росіяни використовують тактику початку 20 століття з крадіжками зерна й вивезення його з України. На сьогодні ми маємо підтверджені факти, що кількасот тисяч тонн зернових вивезли з Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей.

На цих територіях у фермерських запасах, що формували для посівних робіт, а також для перероблення – для виготовлення борошна й випікання хліба, міститься близько півтора мільйона тонн зернових. Це суттєвий запас. За міжнародними цінами це коштує сотні мільйонів доларів. І є великий ризик, що це вкрадуть і вивезуть в Росії”, – зазначив Висоцький.

Російські окупанти крадуть в українських фермерів зерно. Такі випадки трапляються скрізь на окупованих територіях. Ця ситуація може загрожувати певними проблемами з продовольством на тимчасово непідконтрольних територіях.