Хотіли збити пасажирський літак: СБУ викрила диверсантів РФ, які готували теракт

Служба безпеки України нейтралізувала глибоко законспіровану диверсійно-розвідувальну групу ворога.

Російські агенти готували теракт. Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Відомо, що вони планували збити літак над територією РФ або Білорусі. В атаці вони хотіли звинуватити Україну та партнерів.

Для такої провокації вороги хотіли обстріляти цивільний борт з переносного зенітно-ракетного комплексу Stinger. Щоб викрасти та привезти іноземну зброю спецслужби країни-агресорки дали завдання агентурній групі.

До складу ДРГ входили двоє осіб з подвійним громадянством та завербований ними спільник. Координував їх росіянин Олександр Тютерев. Він є співробітником головного управління генштабу збройних сил РФ та має позивний “Морпех”. Крім того, він причетний до організації терактів в Одеській області, за що знаходиться у розшуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі окупанти готували провокації до 2 травня

“За його завданням ворожі агенти намагалися встановлювати зв’язки з представниками ЗСУ під виглядом патріотично налаштованих волонтерів. Для формування “довірчих” відносин вони передали українським військовим достовірну інформацію щодо позицій і переміщення окупаційних підрозділів так званих “кадировців”, – йдеться у повідомленні.

Слідство також встановило, що “Морпех” брехав керівництву про свої успіхи. Він також давав підконтрольній ДРГ завдання фальсифікації теракту в тилу України. Зокрема, вони мали підготувати постановочні фото- та відеоматеріали про нібито напад на блокпост сил ТРО.

Росія планує здійснити низку провокацій у невизнаному Придністров’ї, щоб готувати місцевих жителів до війни проти України. Про це свідчить великий надрукований наклад місцевої газети, датований 2 травня.