РФ використовує ексрадника міністра оборони США для інформаційного тероризму

Кремлівська пропаганда вдається до інформаційного тероризму й шантажу, використовуючи колишнього радника міністра оборони США Дуґласа Макґреґора.

Про це застерігає Центр протидії дезінформації при РНБО України в Telegram.

“Цей орієнтований на Західну аудиторію “експерт” поширює наративи про “неминучу поразку Києва”, “непереможну армію РФ” і залякує світ тим, що “Путін може застосувати ядерну зброю”. 22 квітня в ефірі американського Fox News Макґреґор прогнозував, що подальше постачання зброї в Україну начебто призведе до ескалації з боку Росії.

На думку Макґреґора, Україна має віддати РФ Крим і Донбас, щоб Путіну не довелося “завдати ядерного удару”, – повідомляють у Центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поширює нові фейки про Бучу, Херсон та Донбас

25 квітня в інтерв’ю іспанському виданню El Mundo Макґреґор наголосив, що начебто постачання Україні зброї – марне витрачання ресурсів, оскільки, з непромовлених “експертом” причин, “Київ приречений”.

“Цей же ексміністр оборони США прогнозував, що Росія “знищить Україну до середини березня 2022 року”, – додають у повідомленні.

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти згенерували на ранок 29 квітня. Пропаганда Росії намагається підвищити тиск на світову спільноту.