Маріупольців почали заманювати на Далекий Схід РФ фейковою роботою

На Донеччині щоб змусити жителів Маріуполя добровільно виїжджати на Далекий Схід Російської Федерації, російські терористи застосовують нові інформаційні пастки.

Зокрема, у соцмережах українцям почали пропонувати роботу, повідомив 28 квітня радник мера міста Петро Андрющенко.

“Все більше надходить інформації, що люди відмовляються їхати з Таганрогу на Далекий Схід РФ і масово тікають з місця посадки в потяг. Тому окупант розвернув масовану інформаційну атаку для попередження подібного прояву незламності маріупольців”, – підкреслив Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише обстріли: маріупольцям загрожує нова смертельна небезпека

Так звані “волонтери” розповсюджують у чатах та групах, які належать росіянам, повідомлення з рекламою роботи на Далекому Сході. У них йдеться про жахіття, які спіткали їх чи їхніх друзів у Маріуполі, та пропонують інший вибір – роботу в Росії. Іноді повідомлення супроводжуються фото.

“Подібне є відвертою брехнею та спробою підштовхнути до обрання під час депортації регіонів Далекого Сходу РФ”, – додав Андрющенко.

Координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані повідомила, що на прохання генерального секретаря організації Антоніу Гуттереша їде до Запоріжжя, щоб підготувати можливу евакуацію з Маріуполя на тлі гуманітарної катастрофи в оточеному російськими окупантами місті.

ООН повністю мобілізована для порятунку життів українців і надання допомоги тим, хто її потребує.