Байден відреагував на газовий шантаж Росії

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що Штати не дозволять Росії уникнути наслідків за агресію, використовуючи нафту й газ.

Про це він написав у Twitter.

“Вчора Росія пригрозила двом нашим союзникам припиненням постачання енергоносіїв. Скажу чітко: ми не дозволимо Росії залякуваннями чи шантажем уникнути санкцій. І ми не дозволимо їй використовувати свою нафту, щоб уникнути наслідків за агресію”, – наголосив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі емоційно відреагували на припинення поставок газу з РФ

Зауважив, що Америка працює з іншими країнами, які хочуть допомогти європейським союзникам позбутися залежності від російських енергоносіїв. Наприклад, із Південною Кореєю, Японією та Катаром.

“Це ще одне нагадування про те, що Європа і світ повинні переходити на чисту енергію – і США роблять це зараз. Торік ми розгорнули більше сонячних, вітрових та акумуляторних електростанцій, ніж будь-коли за всю історію – цього достатньо, щоб забезпечити електроенергією 56 мільйонів будинків”, – додав Байден.

26 квітня стало відомо, що російський Газпром офіційно оголосив про припинення постачання газу до Польщі та Болгарії за відмову платити в рублях.

Єврокомісія згодом заявила, що готує відповідь на газовий шантаж Росії.

За даними ЗМІ, 27 квітня постачання в Польщу магістраллю “Ямал – Європа” відновилося після повної зупинки.