Кім про ситуацію на Миколаївщині: ми готуємося наступати

Збройні сили України на Миколаївщині готуються до наступу.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім в телеефірі “Єдині новини” 26 квітня, передає Gazeta.ua.

На запитання, коли очікують наступ на Миколаїв, він відповів:

“Наступ на Миколаїв не очікується. Очікується наступ на Херсон. Ми хочемо самі наступати. Ми готуємось до захисту, до поганого варіанту, якщо ми програємо на передній лінії. Ми готуємось і наступати, і захищатись. Ми готуємось до самого поганого варіанту завжди”.

Також Кім розповів про базування ворожих угруповань.

“Групуються вони посередині між Кривим Рогом та Миколаєвом за річкою Інгулець. Там їх база, де вони групуються, перегруповуються. Я вважаю, що вони формують резерви для того, щоб реагувати після того, як буде розуміння, що відбувається на Донбасі”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Миколаєва про плани РФ: ми готуємося до повномасштабного вторгнення

За словами Кіма, обстріли Миколаївщини не припиняються і область щодня зазнає нових збитків через руйнування.

“Були обстріли, повітряна тривога. Точно по ситуації не можу сказати, тому що це передня лінія там щоденно не рахують збитки. Сьогодні обстріли були, але не такі важкі, як кілька днів тому”, – додав посадовець.

Кім зазначив, що поки немає можливості полагодити прорив у водогоні і відновити водопостачання Миколаєва.

“На зараз прорив знаходиться у сірій зоні на лінії зіткнення між ЗСУ та окупантами. І наразі немає можливості виїхати та полагодити цю трубу. Проте наші зварники з ТРО готові виїжджати на лінію фронту і це робити, але ризики дуже великі і ще через те, що у окупантів є можливість пошкодити її знов”, – пояснив Кім.

Водопостачання в Миколаєві припинилося 12 квітня через ворожі обстріли. Води немає вже 15-й день. Працівники підприємства Миколаївводоканал роблять усе можливе, щоб якомога швидше відновити водопостачання. Вони вже усунули проблему з електромережею і перевели насоси на резервну лінію, але паралельно виникли інші технічні збої.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення у самому місті та Миколаївській області.

25 квітня поранення в регіоні отримали троє цивільних людей. Загалом на ранок 26 квітня у лікарнях перебувають 210 громадян, які постраждали від атак окупантів на Миколаївщині.