Метінвест почав виробляти макети Himars

Метінвест почав виробляти макети Himars

Фото: прес-служба Метінвесту

Місця виробництва макетів тримаються у секреті

У компанії розповіли, що макети можуть рухатися і змінювати позиції. З відстані їх неможливо відрізнити від справжніх РСЗВ.

Група Метінвест почала виробляти макети американської реактивної системи залпового вогню Himars. Про це розповів операційний директор групи Олександр Мироненко в одному зі своїх інтерв’ю, повідомляє прес-служба Метінвест.

За його словами, просто зараз на фронті є кілька екземплярів макетів HIMARS, які з відстані неможливо відрізнити від справжніх.

“Наші макети навіть рухаються і змінюють позиції. І вони виглядають як справжні автомобілі, виконують свою функцію”, – каже Мироненко. 

Він додав, що місця виробництва макетів тримаються в секреті та винесені за межі підприємств компанії, щоб зберегти максимальну секретність та убезпечити працівників.

Нагадаємо, в серпні стало відомо, що Метінвест почав виробництво макетів техніки, яка має вводити в оману ворога. За словами Мироненка, наразі основне виробництво – радянські гаубиці Д-20, Д-30, американські М777, а також декілька видів радіолокаційних станцій та РЕБів.

За даними американського видання The Wall Street Journal, російські війска знищили більше половини з 250 макетів техніки, які зібрала та передала Збройним силам України компанія Метінвест.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp