Warner Bros. створить 4000 робочих місць на кіностудії у Британії

Warner Bros. створить 4000 робочих місць на кіностудії у Британії

Фото: Getty Images

Warner Bros. розширить свою кіностудію у Британії

На кіностудії Leavesden буде побудовано 10 нових павільйонів звукозапису та понад 37 тисяч кв. м виробничих та допоміжних площ.

Американська медіакомпанія Warner Bros. Discovery (WBD) розширить свою кіностудію Leavesden у британському Уотфорді, що призведе до створення ще 4000 робочих місць та принесе бюджету Великобританії понад 245,9 млн доларів. Про це йдеться у пресрелізі WBD.

 

Проєкт передбачає будівництво 10 нових павільйонів звукозапису та понад 37 тисяч кв. м виробничих та допоміжних площ. В результаті обсяг студії кінопродукції може збільшитися на 50%.

 

Початок будівельних робіт намічено на другий квартал 2024 року, а завершити їх мають у 2027 році. Після цього студія стане основним виробничим центром DC Studios – підрозділу WBD, що знімає фільми та серіали з всесвіту коміксів DC, такі як Бетмен проти Супермена та Чудо-жінка.

 

Студійний комплекс Leavesden переобладнали із занедбаного авіаційного заводу в 1990-х роках для зйомок фільму про Джеймса Бонда Золоте око. На цій же студії було знято кінострічку Барбі, яка станом зібрала у світовому прокаті 1,42 млрд доларів і стала найкасовішим фільмом в історії Warner Bros. Discovery.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet