В Азії зросли ціни на дизельне пальне

В Азії зросли ціни на дизельне пальне

Фото: pixabay.com

Дизельне пальне в Азії подорожчало

Bloomberg повідомляє, що заборона РФ на експорт дизельного пального, схоже, посилить дефіцит на світових ринках палива, оскільки попит прогнозовано зростатиме в зимові місяці.

Після несподіваної російської заборони на експорт в Азії зросли ціни на дизельне пальне, пише Bloomberg.

Агентство повідомляє, що заборона РФ на експорт дизельного пального, схоже, посилить дефіцит на світових ринках палива, оскільки попит прогнозовано зростатиме в зимові місяці.

Повідомляється, що відновлення китайської авіації також набирає темпів, через що зростає споживання авіаційного пального, яке має властивості, подібні до дизельного.

“Багато чого залежатиме від того, як довго Росія зберігатиме заборону на експорт палива”, – сказав аналітик Банку Співдружності Австралії Вівек Дхар.

Зазначаєтья, що в п’ятницю, 22 вересня, ціни на дизельне пальне зросли на 3,4% до 30,21 долара за барель, але ця ціна значно нижча за серпневий пік у 34 долари за барель (це був найвищий показник із січня).

“Безпосередній вплив буде пом’якшено тим, що Росія дозволить експортувати паливні вантажі, якщо вони вже прийняті до відправлення Російськими залізницями або мають навантажувальні документи для морського транспортування”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Росія обмежила експорт бензину й дизелю.

Нагадаємо, ще місяць тому регіони Росії почали скаржитися на порожні АЗС. Це стосується не тільки бензинів АІ-95 і АІ-92, на які вже було зафіксовано історичний рекорд зростання цін, а й дизельного пального.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet