В США назвали приблизні втрати України та Росії у війні

З початку повномасштабної війни загальна кількість убитих чи поранених українських і російських військових наближається до 500 тисяч.

Водночас точніше оцінити кількість втрат важко, оскільки Росія їх занижує, а Україна не розголошує. Про це пише The New York Times з посиланням на офіційних осіб Сполучених Штатів Америки.

Втрати російських військових, за словами офіційних осіб, наближаються до 300 тис. (близько 120 тис. загиблих і 170-180 тис. поранених). Україна втратила близько 70 тис. убитих воїнів та 100-120 тис. поранених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Бахмут приїхали московські футбольні фанати. ЗСУ їх відправили на “концерт Кобзона”

Видання відзначає, що окупаційні війська переважають на полі бою чи не в три рази, а Росія має більше населення, з якого можна поповнити свої лави.

За оцінками аналітиків, в Україні налічується близько 500 тис. військовослужбовців, включаючи діючу службу, резерв і воєнізовані війська.

Водночас Росія майже втричі збільшила цю кількість, маючи 1 330 000 військовослужбовців дійсної служби, резерву та воєнізованих військ більшість з останніх з ПВК “Вагнер”.

Російські війська зараз перебувають в обороні, у той час як Україна веде контрнаступ.

Окупанти перебувають у досить складному становищі, тому що вони зазнали величезних втрат. Про це в інтерв’ю The Washington Post заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.