Росіяни кинули у бій зеків

Російські окупанти вивели штурмові угрупування з в’язнів на Куп’янський напрямок.

Вони намагаються блокувати та захопити Куп’янськ, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у Telegram.

“У зв’язку з ускладненням обстановки на Куп’янському напрямку, більшу частину дня працював у частинах, які ведуть оборону на підступах до міста. За результатами роботи з командирами на цьому напрямку, було прийнято ряд важливих рішень, які забезпечать надійність оборони”, повідомив він.

На Лиманському напрямку росіяни займаються перегруповуванням, замінюють частини, що втратили боєздатність.

“Наша задача максимально скористатися цією ситуацією та суттєво покращити своє положення. Необхідні для цього рішення ми з командирами відпрацювали безпосередньо в районі ведення бойових дій”, вказав Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ показали кадри звільнення Урожайного

На Бахмутському напрямку ситуація складна, але контрольована. Ворог контратакує, здійснює мінування, інтенсивно обстрілює та застосовує авіацію. Але українські війська поступово просуваються вперед.

“З командирами бригад, які воюють на Бахмутському напрямку, ми обговорили актуальні питання підвищення ефективності наступальних дій, вогневого ураження противника та низку інших заходів, спрямованих на досягнення перемоги над ворогом. Звичайно, не міг не відзначити наших військових відзнаками та цінними подарунками за успіхи в ході ведення бойових дій”, підсумував командувач.

Збройні сили України 16 серпня звільнили Урожайне на Донеччині. Про це у середу вранці повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Наші оборонці закріплюються на рубежах. Наступальні дії тривають, зазначила вона.