Краще платити податки з OnlyFans, ніж брати хабарі: нардеп пояснив користь від легалізації порно

У Верховній Раді заговорили про часткову декриміналізацію порнографії.

Народний депутат від “Голос” Ярослав Железняк заявив, що “це точно краще, ніж, як деякі наші політичні проститутки, брати хабар”, повідомили УНН.

“Це вибір людини. Але це точно краще, ніж, як деякі наші політичні проститутки, брати хабарі і розкрадати Енергоатом це точно більшу шкоду завдає”, сказав нардеп.

Наразі, за словами Железняка, усіх, хто зареєстрований на таких платформах як OnlyFans і надає контент еротичного чи порнографічного характеру, за законодавством слід карати їх можуть ув’язнити на три роки.

Часткова декриміналізація змінить ситуацію, сказав.

“Їх не посадять. До них, або конкретно до цієї дівчини, не прийде завтра правоохоронець і не скаже “або ти мені платиш 200-500 доларів, або ми з тобою займаємось любов’ю”, мʼяко кажучи. А зараз так роблять. І це проблема”, сказав нардеп.

Також нардеп наголосив, що ідеться виключно про добровільні дії з боку повнолітніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада провалила легалізацію медичного канабісу Тимошенко раділа

Зі слів Железняка, платформа OnlyFans сплачує в Україні податки, і лише за пів року було сплачено 34 млн грн податків, які пішли на армію. І ця платформа є лише однією з багатьох.

Нардеп також сказав про волонтерський рух “Теронліфанс”, який зібрав на допомогу армії понад 31 млн грн.

“Вони вже платять податки, а всіх цих дівчат і хлопців, які там зареєструвалися, по закону ми маємо посадити на три роки. А людей, які розграбовували Енергоатом, у кращому випадку посадять на два. Мені здається, якось несправедливо. Правда, ті вкрали мільярд на одній з головних схем і сфер для України. А інші показали оголене тіло за власною згодою, заробляючи гроші. Дисонанс якийсь виходить”, сказав нардеп.

Раніше Железняк повідомив, що законопроєктом пропонують переглянути статті Кримінального кодексу.

Торік у серпні петиція до президента про легалізацію порнографічної діяльності в Україні набрала 25 тис. голосів, необхідних для її розгляду. У вересні президент Володимир Зеленський відповів на петицію. Глава держави доручив опрацювати це питання прем’єр-міністру Денису Шмигалю.